Perus pullataikina:
Ensin tehdään perus pullataikina (tässä puolen litran taikina)
500g vettä/ maitoa (jos käytät maitoa älä lisää maitojauhetta)
1100g vehnäjauhoja
200g sokeria
200g voita
55g hiivaa
50g kananmunaa
10g suolaa
7g kardemummaa
50g maitojauhetta
Täyte:
600g voita
400g sokeria
200g vaniljakreemijauhetta
400g maitorahkaa
Leivo noin 24 asteinen taikina (katso suoraleivonta)
Vaivaa taikinaa 2 minuuttia hitaalla ja 7 minuuttia nopeammalla nopeudella (mikäli käytät yleiskonetta tai käsivatkainta)
Anna taikinan levätä 10 minuuttia jolloin valmistat täytteen.
Vaahdota voi, sokeri ja vaniljakreemijauhe. lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kauli taikinasta levy jolle lisäät tasaisen kerroksen täytettä.
kieritä levy rullalle pituussuunnassa.
Leikkaa muutaman sentin levyisiä paloja, asettele pellille ja nostata pullia kunnes ne ovat kohonneet. Lisää loppu täyte pullien päälle juuri ennen paistoa.
paista 200 asteessa kunnes kullanruskeita
Kommentit